Spoorsein op groen voor Formule 1 Zandvoort: ATB-VV op sein geplaatst

Op zondag 4 september staat Zandvoort in het teken van de Formule 1 die daar weer gereden zal worden. Strukton Rail heeft daar ATB-VV op een sein aangebracht. De plaatsing van de ATB-VV was al gepland, maar vanwege de komst van het F1-circus is de plaatsing vervroegd.

“We hebben hier ATB-VV op een sein geïnstalleerd. Dat is niet specifiek voor de Formule 1 gedaan, maar doen we overal in Nederland. We hebben het op dit baanvak wel naar voren gehaald, zodat we het al tijdens de Formule 1 kunnen gebruiken”, aldus een woordvoerder van ProRail tegenover SpoorPro.

Zandvoort

ATB-VV

ATB-VV zorgt ervoor dat treinen automatisch stoppen voor een roodtonend sein, ook bij een snelheid onder de 40 km per uur. ProRail: “De veiligheid wordt daardoor extra verhoogd.” ProRail laat verder weten dat er “door deze extra veiligheidsgarantie flexibeler gepland kan worden in de bijsturing.”

Daarnaast zorgt de ATB-VV ervoor dat de bezettingsgraad van het spoor “nog iets hoger” kan omdat er een systeem is dat “automatisch ingrijpt bij een rood sein, ook bij lage snelheden”, aldus ProRail.

Grand Prix Nederland

De Grand Prix Nederland vind in het weekend van vrijdag 2 tot zondag 4 september plaats in Zandvoort. Op zondag wordt ook de Grand Prix gereden. Sinds 2021 worden er weer Grand Prix’s gereden op het historische circuit van Zandvoort, waar eerder vanaf de opening in 1948 tot 1986 ook al F1-races werden gehouden.

Lees ook:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Spoorsein op groen voor Formule 1 Zandvoort: ATB-VV op sein geplaatst”

Ron Swart|29.08.22|11:28

Bij werkzaamheden aan de infrastructuur in Nederland zijn er globaal drie fases: oriëntatie, planning en realisatie. Bij het verbeteren van de energievoorziening op het baanvak Haarlem – Zandvoort ging het opmerkelijk snel.
Circuit van Zandvoort-eigenaar is pandjesprins Bernhard van Vollenhoven, een neef van ons ongekozen staatshoofd. Dit zegt veel, zo niet alles.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorsein op groen voor Formule 1 Zandvoort: ATB-VV op sein geplaatst | SpoorPro.nl

Spoorsein op groen voor Formule 1 Zandvoort: ATB-VV op sein geplaatst

Op zondag 4 september staat Zandvoort in het teken van de Formule 1 die daar weer gereden zal worden. Strukton Rail heeft daar ATB-VV op een sein aangebracht. De plaatsing van de ATB-VV was al gepland, maar vanwege de komst van het F1-circus is de plaatsing vervroegd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Spoorsein op groen voor Formule 1 Zandvoort: ATB-VV op sein geplaatst”

Ron Swart|29.08.22|11:28

Bij werkzaamheden aan de infrastructuur in Nederland zijn er globaal drie fases: oriëntatie, planning en realisatie. Bij het verbeteren van de energievoorziening op het baanvak Haarlem – Zandvoort ging het opmerkelijk snel.
Circuit van Zandvoort-eigenaar is pandjesprins Bernhard van Vollenhoven, een neef van ons ongekozen staatshoofd. Dit zegt veel, zo niet alles.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.