Spoorwegovergang

Gevaarlijke overweg in Boazum aangepakt na dodelijke aanrijding

Afgelopen weekend is begonnen met de aanpak van de overweg in het Friese Boazum. De overweg stond al langere tijd bekend als gevaarlijk en een ernstige aanrijding vorig jaar met twee doden als gevolg heeft ProRail nu doen besluiten om haast te maken bij het verbeteren van de veiligheid bij de Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO).

De spoorwegovergang krijgt bomen, bellen en lampen. In 2023 moeten nagenoeg alle NABO’s zijn aangepakt in Nederland. Gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder (VVD): “Het ongeluk in Boazum was een ramp. Voor nabestaanden, treinpersoneel, hulpverleners en andere betrokkenen. Een zo snel mogelijke beveiliging van NABO’s is een must.”

Ongelukken voorkomen

Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail: “We werken aan deze overwegen juist om dit soort vreselijke ongelukken te voorkomen. Ook in Friesland pakken we deze en andere aan om de veiligheid steeds verder te vergroten.”

Tot maandagochtend 22 augustus heeft ProRail gewerkt aan de spoorwegovergang in Boazum. Ter voorbereiding van de werkzaamheden werden er al kilometers aan graafwerk gedaan en werden spoorbomen geplaatst en geïnstalleerd. In het weekend van de werkzaamheden werd er volgens ProRail gewerkt aan “beveiliging, aansluiten, testen of alles werkt” en het “breder maken van de overweg”.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.