Werktrein bij Culemborg schuift op naar tweede spoor

Afbeelding: SpoorPro

De 1,2 kilometer lange werktrein PM1000 is donderdagmiddag bij Culemborg aan de slag gegaan op het tweede spoor tussen Culemborg en Geldermalsen. Daar wordt nog tot 6 augustus gewerkt om de baanstabiliteit te vergroten.

Rond het middag uur was de werktrein bij de speciaal voor liefhebbers geplaatste tribunes gearriveerd. Vanaf de Parallelweg West had je daar goed zicht op het gevaarte. Eerder op de dag waren daar tevens medewerkers van Swietelsky Rail aanwezig voor de beantwoording van vragen over de trein en de werkzaamheden.

Volgens de spooraannemer gaat de werktrein na de klus tussen Culemborg en Geldermalsen op transport naar Tsjechië, waar het volgende project wacht. Treinspotters hebben dus nog beperkt de tijd om de PM1000 in actie te zien.

SpoorPro was bij de start van de werkzaamheden ter plaatse, sprak er met betrokkenen en maakte de volgende videoreportage.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Werktrein bij Culemborg schuift op naar tweede spoor”

kees boer|31.07.22|22:22

Daar heb ik nog gisteren opnamen kunnen maken op mijn bromfiets

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.