DB wil met speurhonden beschermde diersoorten op bouwplaatsen lokaliseren

Deutsche Bahn wil vanaf volgend jaar speurhonden inzetten om op projectlocaties sneller de aanwezigheid van beschermde diersoorten vast te stellen. Met de maatregel wil de vervoerder de uitvoer van bouwprojecten versnellen.

Voor dat doel worden op dit moment zes speurhonden opgeleid. De honden wordt aangeleerd om de beschermde diersoorten te vinden, waaronder slangen, padden en hagedissen. De trainers werken daarbij niet alleen met zogeheten scentboxen, die geurmonsters van bepaalde diersoorten bevatten, maar ook in de buitenlucht.

Hondentraining

De speurhonden moeten in alle weersomstandigheden uit de voeten kunnen. Daarvoor zijn speciale klimaatkamers ingericht, waar verschillende weertypen nagebootst kunnen worden. Het trainingstraject wordt begeleid door wetenschappers van de Universiteit van Innsbruck, de Hogeschool Bonn-Rhein-Sieg en het Helmholtz Center for Environmental Research. De hondentraining moet voor het einde van het jaar zijn afgerond.

Zodra de speurhonden op de projectlocaties te werk gaan, zullen de resultaten direct geüpload worden, zodat alle betrokkenen toegang hebben op de meest actuele stand van zaken over geïdentificeerde soorten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DB wil met speurhonden beschermde diersoorten op bouwplaatsen lokaliseren | SpoorPro.nl

DB wil met speurhonden beschermde diersoorten op bouwplaatsen lokaliseren

Deutsche Bahn wil vanaf volgend jaar speurhonden inzetten om op projectlocaties sneller de aanwezigheid van beschermde diersoorten vast te stellen. Met de maatregel wil de vervoerder de uitvoer van bouwprojecten versnellen.

Voor dat doel worden op dit moment zes speurhonden opgeleid. De honden wordt aangeleerd om de beschermde diersoorten te vinden, waaronder slangen, padden en hagedissen. De trainers werken daarbij niet alleen met zogeheten scentboxen, die geurmonsters van bepaalde diersoorten bevatten, maar ook in de buitenlucht.

Hondentraining

De speurhonden moeten in alle weersomstandigheden uit de voeten kunnen. Daarvoor zijn speciale klimaatkamers ingericht, waar verschillende weertypen nagebootst kunnen worden. Het trainingstraject wordt begeleid door wetenschappers van de Universiteit van Innsbruck, de Hogeschool Bonn-Rhein-Sieg en het Helmholtz Center for Environmental Research. De hondentraining moet voor het einde van het jaar zijn afgerond.

Zodra de speurhonden op de projectlocaties te werk gaan, zullen de resultaten direct geüpload worden, zodat alle betrokkenen toegang hebben op de meest actuele stand van zaken over geïdentificeerde soorten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.