Technici werken aan sporen De Lijn

Fietser overleden na val op gladde tramsporen in Gent

Bron: De Lijn

In Gent is een 35-jarige fietser om het leven gekomen nadat hij was uitgegleden over natte tramsporen en ongelukkig ten val kwam. De tramsporen in de Oost-Vlaamse stad hebben een slechte reputatie. Eerder deze zomer becijferde het UZ Gent dat een op de vier fietsongelukken te maken heeft met tramsporen. De Lijn bevestigt dat de tramsituatie in Gent niet ideaal is voor fietsers, maar zegt er alles aan te doen de situatie te verbeteren. 

Het dodelijke ongeval gebeurde eind augustus, maar werd nu pas bekend, meldt VRT Nieuws. De man zou op een regenachtige dag uitgegleden zijn op de sporen. Daarna botste hij met zijn borst tegen een ijzeren verkeerspaaltje. Hij werd vervolgens meegenomen naar het ziekenhuis waar hij later overleed aan bloedingen rond de long en een scheur van de aorta.

‘Kwart van de fietsongevallen door tramspoor’

Alhoewel er tot dusver geen doden te betreuren vielen, is een ongeval op de Gentse tramsporen geen uitzondering. Uit een studie van de Spoedgevallendienst van het UZ Gent van deze zomer bleek dat een kwart van alle geregistreerde fietsongevallen in 2018 gebeurde op Gentse tramsporen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is correspondent voor vakblad SpoorPro in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.