SpoorProTV

SpoorProTV: Infrabel brengt ravage op Belgisch spoor in kaart

In België veroorzaakte de hevige regenval van vorige week naar schatting tussen de 30 en 50 miljoen euro schade aan de spoorinfrastructuur. Vooral ten zuiden van de Maas spoelden grote delen van het ballastbed weg en verdwenen ook dwarsliggers en zelfs spoorstaven in de kolkende modderstroom. In SpoorProTV gaf spoorbeheerder Infrabel woensdag een overzicht van de situatie, de planning van het herstel en de gevolgen voor het (goederen)treinverkeer. 

Infrabel verwacht tot medio augustus bezig te zijn met herstelwerkzaamheden. Maar helemaal zeker is die planning niet, net als de hoogte van het schadebedrag. Een deel van het spoor staat namelijk nog onder water. “Dat maakt het inventariseren van de volledige schade erg lastig”, zei Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken in SpoorProTV.

Verder in deze uitzending een reportage over de eerste van ruim 700 AED’s die in de komende maanden worden geïnstalleerd op alle Nederlandse stations. SpoorPro was bij de onthulling in Culemborg van het eerste exemplaar.

Bekijk hier de uitzending:

SpoorProTV

De uitzending van SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Linkedin-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Wanneer je je abonneert op het YouTube-kanaal, krijg je een melding zodra er nieuwe video’s online staan.

Banner SpoorProTV groot

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.