ProRail-topman Pier Eringa, foto: ProRail

Oud ProRail-directeur Pier Eringa stapt op bij Transdev Nederland

Pier Eringa neemt per direct afscheid als directeur van Transdev Nederland, het moederbedrijf van onder meer vervoerder Connexxion. De taken van de directievoorzitter zijn door de coronacrisis zodanig verschoven dat hij heeft besloten om op te stappen. De werkzaamheden van Eringa bij Transdev worden voorlopig waargenomen door commercieel directeur Manu Lageirse.

Eringa maakte in september 2019 de overstap van ProRail naar Transdev, met als doel om een bijdrage te leven aan de groeidoelstellingen van de Nederlandse tak van de vervoerder. Daar kwam door de uitbraak van het coronavirus abrupt een einde aan. De taken van de directeur zijn sindsdien zodanig verschoven, dat Eringa heeft besloten om afscheid te nemen van Transdev.

Toekomst ongewis

“De gevolgen van de coronacrisis zijn groot en de toekomst is ongewis. In het OV zijn de aanbestedingen stilgelegd. Zowel bij taxi als bij OV is het onduidelijk of en wanneer er weer reizigersgroei is vergelijkbaar met de fase van voor Covid-19”, legt Transdev uit. De Raad van Commissarissen van Transdev Nederland zegt Eringa te bedanken voor zijn inzet de afgelopen anderhalf jaar.

Bij zijn aantreden als directeur van Transdev sprak Eringa van “een geweldige transfer”, waarbij hij verwees naar de dagelijkse impact van de vervoerder op de mobiliteit van veel reizigers en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld zero emissie en Mobility as a Service. In de 4,5 jaar daarvoor was hij topman van spoorbeheerder ProRail, waar hij vertrok vanwege de beoogde omvorming van besloten vennootschap naar zelfstandig bestuursorgaan.

Lees ook:

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oud ProRail-directeur Pier Eringa stapt op bij Transdev Nederland | SpoorPro.nl
ProRail-topman Pier Eringa, foto: ProRail

Oud ProRail-directeur Pier Eringa stapt op bij Transdev Nederland

Pier Eringa neemt per direct afscheid als directeur van Transdev Nederland, het moederbedrijf van onder meer vervoerder Connexxion. De taken van de directievoorzitter zijn door de coronacrisis zodanig verschoven dat hij heeft besloten om op te stappen. De werkzaamheden van Eringa bij Transdev worden voorlopig waargenomen door commercieel directeur Manu Lageirse.

Eringa maakte in september 2019 de overstap van ProRail naar Transdev, met als doel om een bijdrage te leven aan de groeidoelstellingen van de Nederlandse tak van de vervoerder. Daar kwam door de uitbraak van het coronavirus abrupt een einde aan. De taken van de directeur zijn sindsdien zodanig verschoven, dat Eringa heeft besloten om afscheid te nemen van Transdev.

Toekomst ongewis

“De gevolgen van de coronacrisis zijn groot en de toekomst is ongewis. In het OV zijn de aanbestedingen stilgelegd. Zowel bij taxi als bij OV is het onduidelijk of en wanneer er weer reizigersgroei is vergelijkbaar met de fase van voor Covid-19”, legt Transdev uit. De Raad van Commissarissen van Transdev Nederland zegt Eringa te bedanken voor zijn inzet de afgelopen anderhalf jaar.

Bij zijn aantreden als directeur van Transdev sprak Eringa van “een geweldige transfer”, waarbij hij verwees naar de dagelijkse impact van de vervoerder op de mobiliteit van veel reizigers en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld zero emissie en Mobility as a Service. In de 4,5 jaar daarvoor was hij topman van spoorbeheerder ProRail, waar hij vertrok vanwege de beoogde omvorming van besloten vennootschap naar zelfstandig bestuursorgaan.

Lees ook:

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.