Vernieuwingen spoor Nijkerk, foto: ProRail

Spoorwerkzaamheden tussen Amersfoort Vathorst en Putten uitgelopen

Tussen Amersfoort Vathorst en Putten rijden tot zeker maandagmiddag bussen in plaats van treinen. Volgens ProRail kost de vernieuwing van vier wissels in Nijkerk meer tijd dan gepland. Dat is het gevolg van tegenvallers zoals defect materieel op een moeilijk bereikbare locatie met als gevolg logistieke beperkingen.

De werkzaamheden in Nijkerk zijn vrijdagnacht gestart en zouden eigenlijk maandagochtend om vijf uur klaar zijn. Inmiddels is duidelijk dat de aannemer meer tijd nodig heeft om het werk af te ronden. ProRail geeft aan de hinder die reizigers hiervan ondervinden te betreuren en zal de uitloop op een later moment met de aannemer ‘grondig evalueren’.

Totdat de treinen weer kunnen rijden zet NS vervangende bussen in.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.