BAM leed ruim 234 miljoen euro verlies in eerste helft 2020

Aannemer Koninklijke BAM Groep noteerde in de eerste zes maanden van het jaar een nettoresultaat -234 miljoen euro. De omzet bedroeg 3,1 miljard euro en viel daarmee 10 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het bedrijf had het resultaat te lijden onder de buitengewone omstandigheden, veroorzaakt door Covid-19. Voor de tweede helft van 2020 verwacht BAM een positief resultaat.

Naast de gevolgen van de coronacrisis, onder meer in België kwamen bouwprojecten stil te liggen, werden de resultaten geraakt door verliezen bij BAM International (56 miljoen euro), door een schikking voor een metroproject in  Keulen (36 miljoen euro) en achterblijvende prestaties bij het Duitse bouw- en Nederlandse infrabedrijf. Het Nederlandse bouw- en vastgoedbedrijf, het Britse infrabedrijf en BAM PPP (Public Private Partnership projects) presteerden goed.

Herstel

Volgens BAM is in het tweede kwartaal al een verbetering ingezet, ondersteund door Covid-19-overheidsmaatregelen en kostenbesparingen. Verder is de afbouw van BAM International in gang gezet. Op grond van de huidige markt- en Covid-19-omstandigheden en de sterke orderportefeuille verwacht BAM voor de tweede helft van 2020 een positief resultaat.

Financieel directeur en directievoorzitter ad interim Frans den Houter spreekt van een uitdagend halfjaar. “In het bijzonder vanwege de impact van Covid-19 in combinatie met achterblijvende prestaties van enkele bedrijfsonderdelen. Met veilig werken als topprioriteit, hebben wij ons gericht op kostenverlaging, behoud van kasmiddelen en het versterken van de liquiditeit. We zijn het proces gestart tot afbouw van BAM International, na aanhoudende verliezen over de afgelopen jaren, de verslechterde olie- en gasmarkt en het ontbreken van aantrekkelijke alternatieve mogelijkheden.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.