Rechter stelt VolkerRail in het gelijk in PGO-zaak

VolkerRail moet meer tijd krijgen om aan te tonen dat het geen absurd lage inschrijving heeft gedaan op het PGO-contract voor spooronderhoud in het gebied Neerlands Midden. Dat oordeelde de voorzieningenrechter afgelopen week in een kort geding dat de aannemer had aangespannen tegen ProRail. 

ProRail wees het aanbod van VolkerRail af en gunde het contract aan de nummer twee Asset Rail. Volgens de spoorbeheerder schreef VolkerRail met een onrealistisch laag bedrag in op de aanbesteding van het contractgebied Neerlands Midden en daarnaast zou de aannemer ook de te verwachten storingspercentages veel te laag hebben ingeschat.

Tientallen miljoenen verschil

VolkerRail schreef in voor een bedrag van 18,5 miljoen euro voor het vijfjarige onderhoudscontract. Asset Rail schreef in voor 29 miljoen euro. De overige aannemers, Strukton Rail en BAM Rail Infra, schreven in voor respectievelijk 37 miljoen euro en 53 miljoen euro.

De aanbesteding van het reguliere onderhoud aan het spoor in contractgebied Neerlands Midden is volgens de voorzieningenrechter te voorbarig gegund aan Asset Rail. Hij gebiedt Prorail, voor zover zij de opdracht nog wenst te gunnen, om het voorgeschreven debat met VolkerRail verder te doorlopen.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

2 reacties op “Rechter stelt VolkerRail in het gelijk in PGO-zaak”

henk derksen|05.08.19|21:39

Eerst het contract binnenhalen tegen een bodemprijs en dan eindeloos meerwerkfacturen sturen…zo kan het ook

henk derksen|05.08.19|21:41

Volker heeft altijd gelijk…altijd..altijd

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.