Spoorvernieuwingstrein van Swietelsky, foto: ProRail

Swietelsky nu ook erkende aannemer voor treinbeveiliging

Swietelsky Rail heeft de erkenning ‘Treinbeveiliging’ behaald. Daarmee is het bedrijf erkend spooraannemer in alle categorieën, namelijk Energievoorziening, Bovenleiding en Draagconstructies, Spoorwerk en Treinbeveiliging. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

Om deze erkenning te behalen heeft Swietelsky de afgelopen weken op het terrein van Railcenter onder meer wissels gesaneerd en weer teruggebouwd. Zowel Swietelsky als ingenieursbureau Movares voerden daar een volledige functiewijziging uit, die werd gefaciliteerd door Railcenter en beoordeeld door ProRail. Functiewijziging staat voor het maken van aanpassingen aan bestaande spoorinfrastructuur.

Treinbeveiliging

Met het succesvol verlopen van deze functiewijziging heeft Swietelsky de erkenning Treinbeveiliging behaald. Swietelsky kan hiermee eenvoudiger bevoegde Belgische treinbeveiliging of BFI-monteurs (Beveiligingsfunctie-installatiemonteur inzetten. Ook vergroot dit de ‘vijver’ aan BFI-monteurs in Nederland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.