Oude IJsselbrug bij Zutphen. Bron: By Apdency [CC0], from Wikimedia Commons

Machinist plukt spoorloper van brug in Zutphen

Een machinist heeft bij de Oude IJsselbrug bij Zutphen een noodstop gemaakt om drie jonge spoorlopers te confronteren. Hij wist er uiteindelijk een in de kraag te vatten. Hierdoor lag het treinverkeer tijdelijk stil.

De machinist bestuurde de intercity uit de richting van Arnhem. De trein was uit station Dieren vertrokken en was onderweg naar Zutphen in Gelderland, toen drie jongens langs het spoor op de brug over de IJssel liepen. De machinist besloot zijn trein net voor de brug tot stilstand te brengen, om zo de spoorlopers zelf te kunnen pakken. Dat lukte bij een van de jongens. De politie ging vervolgens op zoek naar de twee andere jongens.

Stevig optreden

ProRail treedt stevig op tegen spoorlopers. Deze mensen brengen zichzelf in gevaar en riskeren aangereden te worden door een trein. Volgens ProRail zorgen spoorlopers dagelijks voor 3,5 uur aan treinvertraging en worden ongeveer 30 procent van alle vertragingen op het spoor door spoorlopers veroorzaakt. De boete voor deze overtreding is 140 euro.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.