ProRail: extra maatregelen bij tests hoogfrequent rijden

Spoorbeheerder ProRail gaat extra maatregelen nemen om de proeven met het hoogfrequent rijden tussen Amsterdam en Eindhoven goed te laten verlopen. Vanaf woensdag 6 september gaan ProRail en NS met zes Intercity’s per uur tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven rijden. Dat betekent dat er op iedere twee Intercity’s per uur extra rijden. De consumentenorganisaties in het Locov vrezen dat de aangepaste diensregeling op woensdagen een chaos zal veroorzaken, omdat reizigers hun trein missen of niet op tijd op hun bestemming komen doordat aansluitingen komen te vervallen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail: extra maatregelen bij tests hoogfrequent rijden | SpoorPro.nl

ProRail: extra maatregelen bij tests hoogfrequent rijden

Spoorbeheerder ProRail gaat extra maatregelen nemen om de proeven met het hoogfrequent rijden tussen Amsterdam en Eindhoven goed te laten verlopen. Vanaf woensdag 6 september gaan ProRail en NS met zes Intercity’s per uur tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven rijden. Dat betekent dat er op iedere twee Intercity’s per uur extra rijden. De consumentenorganisaties in het Locov vrezen dat de aangepaste diensregeling op woensdagen een chaos zal veroorzaken, omdat reizigers hun trein missen of niet op tijd op hun bestemming komen doordat aansluitingen komen te vervallen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.