Railcenter opening Amersfoort

Railcenter met ERTMS Academy geopend

In Amersfoort is donderdag het opleidingscentrum en testcentrum voor spoorse technieken Railcenter geopend. In Railcenter bevindt zich een ERTMS Academy waar spoorpersoneel wordt opgeleid om met dit spoorbeveiligingssysteem te werken. De openingshandeling werd verricht door staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu, directeur Pier Eringa van ProRail, directeur Willem Brummel en bestuursvoorzitter Bert Klerk van Railcenter.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “Railcenter met ERTMS Academy geopend”

ETCS SME|22.06.17|20:00

De eerste ERTMS-academy..? Er is al jaren een ERTMS-academy (dè ERTMS-academy) in Eempolis te Amersfoort!
Hier zijn nagenoeg alle machinisten die in Nederland en België met ERTMS rijden opgeleid, zowel goederen als reizigers.
Vermelden dat nu de eerste ERTMS-academy is geopend doet de èchte ERTMS-academy tekort.
mvrgr

Mark van Dooren

Arco Sierts|29.06.17|23:56

Idd beetje flauw om de naam te jatten, maar om een machinistenopleiding een Academie te noemen, getuigt ook wel enigszins van hoogmoed ;-)

Overigens is het verschil voor iedereen wel duidelijk: de 1e (Eempolis) is voor machinisten, de 2e (Railcenter) is voor de techniek.

Arco Sierts|30.06.17|00:20

Ik moet trouwens wel hard lachen om deze zinsnede: “Hier in Amersfoort moeten alle nieuwe ideeën worden gedeeld om de spoorsector nog duurzamer te maken en als we het goed doen, kunnen we hiermee Europa in gaan”

Ben persoonlijk niet van plan om onbetaald ideeen te gaan delen. Het initiatief ‘dotteren groene golf’ via Railforum, waarin ik veel tijd heb gestoken, heeft ook tot niks geleid. Benieuwd hoe men dat ziet, ideeen delen. Klinkt als socialistisch hippieding in kapitalistische wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.