‘Spoor loopt in 2040 vast zonder aanpak knelpunten’

Als knelpunten op het spoor onvoldoende worden aangepakt, dan loopt het spoorvervoer in 2040 vast en zal de economische groei stagneren. Dat blijkt uit de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In het rapport staat dat de groei van de mobiliteit in Nederland verder zal toenemen. De huidige plannen voor nieuwe infrastructuur vangen tot en met 2030 een deel van deze groei op, maar op de langere termijn zullen er diverse knelpunten ontstaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Spoor loopt in 2040 vast zonder aanpak knelpunten’”

Rene Warnders|03.05.17|16:01

Deze issues zijn toch al enige decennia bekend?

Peter Kleton|05.05.17|11:13

Dergelijke waarschuwingen las ik al in “Spoor- en Tramwegen “in de jaren 60. Er is al veel bij gekomen aan infra structuur ,maar er zal ook aan de lokale verbindingen wat gedaan moeten worden. Dus interlokale buslijnen weer vertrammen b.v.
Peter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Spoor loopt in 2040 vast zonder aanpak knelpunten’ | SpoorPro.nl

‘Spoor loopt in 2040 vast zonder aanpak knelpunten’

Als knelpunten op het spoor onvoldoende worden aangepakt, dan loopt het spoorvervoer in 2040 vast en zal de economische groei stagneren. Dat blijkt uit de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse (NMCA) van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In het rapport staat dat de groei van de mobiliteit in Nederland verder zal toenemen. De huidige plannen voor nieuwe infrastructuur vangen tot en met 2030 een deel van deze groei op, maar op de langere termijn zullen er diverse knelpunten ontstaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Spoor loopt in 2040 vast zonder aanpak knelpunten’”

Rene Warnders|03.05.17|16:01

Deze issues zijn toch al enige decennia bekend?

Peter Kleton|05.05.17|11:13

Dergelijke waarschuwingen las ik al in “Spoor- en Tramwegen “in de jaren 60. Er is al veel bij gekomen aan infra structuur ,maar er zal ook aan de lokale verbindingen wat gedaan moeten worden. Dus interlokale buslijnen weer vertrammen b.v.
Peter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.