ProRail-topman wil meer proeven op het spoor

ProRail-topman Pier Eringa wil af van risicomijdend gedrag in de spoorsector. “Ik wil meer proeven op het spoor, ook als deze weleens mislukken. Door het uitproberen van nieuwe technieken maakt de spoorsector sneller stappen vooruit”, zegt de directeur in een interview met SpoorPro.

 Treinen die over een magnetisch laagje over het spoor zweven, zelfrijdende treinen en zonne-energie opwekken vanuit het spoor behoren volgens hem tot de mogelijkheden. Pier Eringa opent op dinsdag 28 maart de RailTech Europe 2017 vakbeurs samen met NS-directeur Roger van Boxtel, hoofd ERTMS Pio Guido van ERA en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail-topman wil meer proeven op het spoor”

Wouter van Gessel|18.03.17|00:13

@Pier. Alles is al beschikbaar om het te te gaan toepassen. Van visie tot techniek. Probeer fase is al voorbij. Het is jammer dat de spoorwegen dat niet doorhebben. Daardoor loopt het jaren achter. Versterkt het regio’s niet. Versterkt het de luchtvaartsector niet. Kan het de fiets onvoldoende benutten. Kan het zijn infrastructuur niet goed benutten. NL is de dupe.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail-topman wil meer proeven op het spoor | SpoorPro.nl

ProRail-topman wil meer proeven op het spoor

ProRail-topman Pier Eringa wil af van risicomijdend gedrag in de spoorsector. “Ik wil meer proeven op het spoor, ook als deze weleens mislukken. Door het uitproberen van nieuwe technieken maakt de spoorsector sneller stappen vooruit”, zegt de directeur in een interview met SpoorPro.

 Treinen die over een magnetisch laagje over het spoor zweven, zelfrijdende treinen en zonne-energie opwekken vanuit het spoor behoren volgens hem tot de mogelijkheden. Pier Eringa opent op dinsdag 28 maart de RailTech Europe 2017 vakbeurs samen met NS-directeur Roger van Boxtel, hoofd ERTMS Pio Guido van ERA en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail-topman wil meer proeven op het spoor”

Wouter van Gessel|18.03.17|00:13

@Pier. Alles is al beschikbaar om het te te gaan toepassen. Van visie tot techniek. Probeer fase is al voorbij. Het is jammer dat de spoorwegen dat niet doorhebben. Daardoor loopt het jaren achter. Versterkt het regio’s niet. Versterkt het de luchtvaartsector niet. Kan het de fiets onvoldoende benutten. Kan het zijn infrastructuur niet goed benutten. NL is de dupe.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.