BAM Rail, werkzaamheden, Utrecht, Nieuwegein

BAM wint tender voor spooronderhoud Rijn en Gouwe

BAM Infra Rail heeft de aanbesteding voor het spooronderhoud gewonnen van het contractgebied Rijn en Gouwe. ProRail-directeur Pier Eringa, directeur Assetmanagement Karel van Gils bij ProRail en directeur Maarten van Raaij van BAM hebben dinsdag het contract daarvoor ondertekend. Het Prestatie Gerichte Onderhoudscontract (PGO) heeft een looptijd van vijf jaar. BAM start op 1 augustus met de werkzaamheden.

BAM start de komende periode met de inspectie van het spoor en de wissels in het werkgebied. Deze schouw vormt volgens de spooraannemer de “basis voor een proactief prestatiegericht onderhoud”.

Innovaties inzetten

BAM zal zich richten op verhoging van de beschikbaarheid, kwaliteit en veiligheid van het spoor. Dat doet het spoorbedrijf met innovaties op het gebied van datamonitoring en werkprocessen, waardoor het onderhoud voorspelbaarder en effectiever kan plaatsvinden. Dit gebeurt onder andere door het gebruik van slimme meetsensoren die zijn verbonden met de diverse onderdelen in het spoor. Op die manier kan op basis van data-analyse worden ingeschat of onderhoud nodig is.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.