ProRail, hoofdkantoor

Essent levert groen gas voor kantoren ProRail en NS

ProRail en NS hebben een contract met Essent afgesloten voor het leveren van groen gas om kantoren, stations en wissels te verwarmen. Het contract is op 1 januari 2017 gestart en heeft een looptijd van zes jaar. Een van de eisen bij de aanbesteding was dat er nieuwe duurzame energiebronnen gebruikt dienen te worden voor levering van gas. Essent gaat daarvoor nieuwe groen gas-productieinstallaties in gebruik nemen.

Vanaf 2020 mag er alleen groen gas worden geleverd dat wordt geproduceerd in installaties die op 1 januari 2017 nog niet in bedrijf waren. Het groen gas wordt aantoonbaar duurzaam gemaakt uit biomassa bestaande uit hernieuwbare grondstoffen. Dit zijn grondstoffen die onuitputtelijk zijn, zoals groente-, tuin- en fruitafval, mest, rioolslib en landbouwgewassen.

Groen gas

In totaal levert Essent per jaar 13,7 miljoen kubieke meter gas. In 2017 nemen ProRail en NS 25 procent van hun gas als groen gas af, met een opschaling tot circa honderd procent vanaf 2020. Uiteindelijk gebruiken ProRail en NS hiermee circa tien procent af van de totale groen gas-productie in Nederland. Het gas wordt gebruikt voor de verwarming van stations, wachtruimtes en kantoorgebouwen op en rond het station en voor het verwarmen van wissels.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Essent levert groen gas voor kantoren ProRail en NS | SpoorPro.nl
ProRail, hoofdkantoor

Essent levert groen gas voor kantoren ProRail en NS

ProRail en NS hebben een contract met Essent afgesloten voor het leveren van groen gas om kantoren, stations en wissels te verwarmen. Het contract is op 1 januari 2017 gestart en heeft een looptijd van zes jaar. Een van de eisen bij de aanbesteding was dat er nieuwe duurzame energiebronnen gebruikt dienen te worden voor levering van gas. Essent gaat daarvoor nieuwe groen gas-productieinstallaties in gebruik nemen.

Vanaf 2020 mag er alleen groen gas worden geleverd dat wordt geproduceerd in installaties die op 1 januari 2017 nog niet in bedrijf waren. Het groen gas wordt aantoonbaar duurzaam gemaakt uit biomassa bestaande uit hernieuwbare grondstoffen. Dit zijn grondstoffen die onuitputtelijk zijn, zoals groente-, tuin- en fruitafval, mest, rioolslib en landbouwgewassen.

Groen gas

In totaal levert Essent per jaar 13,7 miljoen kubieke meter gas. In 2017 nemen ProRail en NS 25 procent van hun gas als groen gas af, met een opschaling tot circa honderd procent vanaf 2020. Uiteindelijk gebruiken ProRail en NS hiermee circa tien procent af van de totale groen gas-productie in Nederland. Het gas wordt gebruikt voor de verwarming van stations, wachtruimtes en kantoorgebouwen op en rond het station en voor het verwarmen van wissels.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.