Spooraannemers testen sensoren in Internet of Things-proef

De vier erkende spooraannemers krijgen van ProRail ieder vijftig draadloze sensoren om systemen in hun onderhoudsgebied te monitoren via een draadloos communicatienetwerk. Het uitdelen van de sensoren maakt onderdeel uit van de uitbreiding van een proef met ‘Internet of Things’ door ProRail. Vorig jaar startte de spoorbeheerder op het spoor in Utrecht met de pilot, waarbij draadloze sensoren de werking van wisselverwarming vaststelden. Vanwege het positieve resultaat breidt ProRail de proef uit naar andere systemen, zoals bovenleidingen, ES-lassen en relaishuizen en test deze op meerdere punten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spooraannemers testen sensoren in Internet of Things-proef | SpoorPro.nl

Spooraannemers testen sensoren in Internet of Things-proef

De vier erkende spooraannemers krijgen van ProRail ieder vijftig draadloze sensoren om systemen in hun onderhoudsgebied te monitoren via een draadloos communicatienetwerk. Het uitdelen van de sensoren maakt onderdeel uit van de uitbreiding van een proef met ‘Internet of Things’ door ProRail. Vorig jaar startte de spoorbeheerder op het spoor in Utrecht met de pilot, waarbij draadloze sensoren de werking van wisselverwarming vaststelden. Vanwege het positieve resultaat breidt ProRail de proef uit naar andere systemen, zoals bovenleidingen, ES-lassen en relaishuizen en test deze op meerdere punten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.