Movares, medewerkers, Utrecht Centraal, station

Movares bereikt trede 4 van Veiligheidsladder

Movares heeft als eerste ingenieursbureau in Nederland trede 4 op de Veiligheidsladder bereikt. De veiligheidsladder is een certificeerbare norm om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in spoorbedrijven te meten en te verbeteren. De Veiligheidsladder heeft in totaal vijf treden.

Bij organisaties die het vierde niveau bereiken heeft veiligheid een hoge prioriteit. De auditors stelden vast dat Movares-medewerkers proactief zijn, zelf verbeteringen aandragen en leren van opgedane ervaringen.

Veiligheidsladder

In oktober 2014 haalde Movares het certificaat Veiligheidsladder Trede 3. “Door al onze mensen is keihard gewerkt aan het bereiken van trede 4. Wij zijn er trots op dat veiligheid in houding en gedrag ertoe hebben geleid dat wij als eerste in onze branche deze stap hebben gezet”, zegt directievoorzitter Sander Eijgenraam van Movares.

De veiligheidsladder is een initiatief van ProRail en is per 1 juli 2016 overgedragen aan NEN. Algemeen directeur Piet-Hein Daverveldt van NEN: “Het unieke van de veiligheidsladder is dat deze zich richt op het samen verbeteren van de veiligheidscultuur, zowel binnen de organisatie als in de gehele keten.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.