Monteurs herstellen pantograaf, foto: ProRail

Kapotte pantograaf oorzaak verstoring treinverkeer Den Bosch

Een kapotte pantograaf van een NS reizigerstrein is waarschijnlijk de oorzaak van de verstoring van het treinverkeer van en naar Den Bosch. Dat heeft spoorbeheerder ProRail bekendgemaakt. De bovenleiding brak donderdagochtend op het moment dat een trein uit de richting van Tilburg het station in Den Bosch binnenreed. Daarbij is op meerdere plaatsen tussen Tilburg en Den Bosch schade ontstaan.

Wanneer de bovenleiding kapot gaat, valt direct de spanning weg en is er geen treinverkeer meer mogelijk. Reizigers ondervinden grote hinder van de treinverstoring. Donderdagochtend was er geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven en reden er minder treinen tussen Den Bosch en Utrecht. Op dit moment is het treinverkeer tussen Den Bosch en Eindhoven en Den Bosch en Tilburg verstoord. Reizigers krijgen het advies om om te reizen of gebruik te maken van vervangend busvervoer.

Herstelwerkzaamheden

Naar verwachting kunnen er vanaf 15.30 uur weer treinen rijden tussen Eindhoven en Den Bosch. Het herstel van de bovenleiding tussen Tilburg en Den Bosch zal tot 22.00 uur in de avond duren. De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.