M5, metro, Alstom, Amsterdam

Voestalpine Railpro organiseert Lightrail-seminar

Bij Voestalpine Railpro is op 11 november een Lightrail-seminar waarin de trends en ontwikkelingen in deze markt centraal staan. De bijeenkomst maakt deel uit van de Technische Ontbijtseminars die het spoorbedrijf meerdere keren per jaar organiseert om spoorprofessionals de mogelijkheid te bieden om kennis met elkaar te delen.

Commercieel directeur Ron Maas van Sensornet vertelt over de resultaten die metingen voor RET en HTM hebben opgeleverd. Op basis van de bevindingen kunnen de vervoerders hun onderhoudsregimes aanpassen of gebruikmaken van innovatieve producten.

Lightrail-projecten

Project- en procesmanager Mario Genot van Movares vertelt over een aantal lightrail-projecten die het in Nederland om verschillende redenen niet hebben gehaald. Genot gaat in deze presentatie in op de Uithoorntram en de Zuidtangent. Van de laatstgenoemde bleek vertramming een te dure oplossing, waardoor recent het besluit is genomen om te onderzoeken of elektrische bussen inzetbaar zijn.

Niels van Oort van de TU Delft en Goudappel Coffeng, vertelt over de mogelijkheden van Big Data in de verbetering van openbaar vervoer en lightrail. Hij vertelt hierbij over de ervaringen in het optimaliseren van RandstadRail. Van Oort geeft een blik in de toekomst met een stuk over onbemande voertuigen en driverless railsystemen.

Lightrail-projecten

Stedebouwkundige Rob van der Bijl van RVDB werkt in opdracht van het ministerie spoorgerelateerde casussen en pilots uit voor kennis, producten en diensten. Eén van de casussen betreft RandstadRail. Rob plaatst het innovatieve karakter van RandstadRail in een internationaal perspectief.

Ga naar de website van Voestalpine Railpro voor het programma van het Lightrail-seminar en om je in te schrijven.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.