hitteschouw, spoor, rails, Strukton Rail

Mansveld: inspecties om staat spoor in kaart te brengen

ProRail gaat inspecties uitvoeren in het spoor om te beoordelen of onderdelen in het spoor aan vervanging toe zijn. Dit doet zij om de informatie in de database hierover te actualiseren. Dat meldt staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur in beantwoording van Kamervragen over een onderzoeksrapport van PwC. De onderzoekers stelden onder meer vast dat  ProRail’s assetdatabase geen actueel beeld geeft van welke spooronderdelen aan vervanging toe zijn of waarvan de vervanging is uitgesteld.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Mansveld: inspecties om staat spoor in kaart te brengen”

Lodie de Bruin|22.10.15|13:15

als er nieuwe contracten worden afgesloten, wordt er geld beschikbaar gesteld om de infra weer op de 0 lijn te krijgen. om voor het volgende contract niet met achterstallig onderhoud te moeten beginnen. m.i. kun je deze miljoenen bij de aannemer in het contract laten opnemen, zodat er gedurende de gehele looptijd voldoende middelen aanwezig zijn, om achterstallig onderhoud te voorkomen en niet weer met extra kosten te worden geconfronteerd. en dit werk ook gespreid kan worden uitgevoerd.

Fred Bompa|22.10.15|13:53

Hoe kan het in godsnaam na al die jaren Prorail zo zijn dat ze NOG steeds niet weten hoe het spoor er bij ligt.Werkt goed hoor zo’n overkoepelende organisatie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mansveld: inspecties om staat spoor in kaart te brengen | SpoorPro.nl
hitteschouw, spoor, rails, Strukton Rail

Mansveld: inspecties om staat spoor in kaart te brengen

ProRail gaat inspecties uitvoeren in het spoor om te beoordelen of onderdelen in het spoor aan vervanging toe zijn. Dit doet zij om de informatie in de database hierover te actualiseren. Dat meldt staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur in beantwoording van Kamervragen over een onderzoeksrapport van PwC. De onderzoekers stelden onder meer vast dat  ProRail’s assetdatabase geen actueel beeld geeft van welke spooronderdelen aan vervanging toe zijn of waarvan de vervanging is uitgesteld.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Mansveld: inspecties om staat spoor in kaart te brengen”

Lodie de Bruin|22.10.15|13:15

als er nieuwe contracten worden afgesloten, wordt er geld beschikbaar gesteld om de infra weer op de 0 lijn te krijgen. om voor het volgende contract niet met achterstallig onderhoud te moeten beginnen. m.i. kun je deze miljoenen bij de aannemer in het contract laten opnemen, zodat er gedurende de gehele looptijd voldoende middelen aanwezig zijn, om achterstallig onderhoud te voorkomen en niet weer met extra kosten te worden geconfronteerd. en dit werk ook gespreid kan worden uitgevoerd.

Fred Bompa|22.10.15|13:53

Hoe kan het in godsnaam na al die jaren Prorail zo zijn dat ze NOG steeds niet weten hoe het spoor er bij ligt.Werkt goed hoor zo’n overkoepelende organisatie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.