ArcelorMittal, kantoor, Duitsland

ArcelorMittal gaat spoorstaven leveren aan Nederlandse markt

Staalproducent ArcelorMittal mag spoorstaven gaan leveren voor het Nederlandse spoor dat onder het beheer van ProRail valt. ETS Spoor heeft de certificering van de staalproducent gesteund en gaat de spoorstaven aan de Nederlandse markt leveren.

ArcelorMittal, ’s werelds grootste staalproducent, produceerde eerder al spoorstaven voor de Amsterdamse metroverbinding Noord/Zuidlijn. De staalfabriek leverde 1400 spoorstaven voor een dubbel spoor met een lengte van 9,7 kilometer. De spoorstaven werden vanuit de vestiging van ArcelorMittal in Spanje per boot naar de Amsterdamse haven vervoerd en verder per binnenvaartschip naar de Sixhavenweg gebracht.

ArcelorMittal

ArcelorMittal had in 2014 een omzet van 70 miljard euro en produceerde 93,1 miljoen ton ruw staal. Bij het staalconcern werken meer dan 100.000 mensen in Europa en 220.000 wereldwijd. De wereldwijde onderneming levert spoorstaven voor hogesnelheidslijnen, light rail, spoorgoederenlijnen en conventionele lijnen maar ook kraanrails en andere stalen onderdelen voor het spoor.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.