Deeltijdopleiding Rail Engineering bij TU Delft van start

Het professional education programme in Rail Engineering van de TU Delft gaat dit najaar van start. Het programma is gericht op het versterken van de wetenschappelijke kennis van railtechnologie met werktuigbouwkundige en civiele aspecten.

De railbranche in Nederland staat voor een aantal belangrijke uitdagingen om op verschillende vlakken de prestaties van het spoor te verbeteren. Verbeterprogramma’s en invoering van nieuwe technologie vergen van de sector een serieuze kennisontwikkeling op alle niveaus. In deze sector is kennis van techniek een vereiste voor verantwoorde beslissingen over investeringen en onderhoud van infrastructuur en railvoertuigen, zo valt in de brochure van het programma te lezen.

Rail Engineering programma

De TU Delft behoort op het gebied van research in verbetering van railinfrastructuur tot de wereldtop, met onderzoeksprojecten naar het gedrag van railconstructies onder de belasting van (lage en hoge snelheid) reizigerstreinen en zware goederentreinen. Ook vindt onderzoek plaats naar optimalisatie van metro- en tramsystemen.

Het Rail Engineering programma speelt volgens de TU in Delft in op de vraag naar praktijkgerichte wetenschappelijke kennis die aansluit op actuele vraagstukken en onderwerpen in de railbranche. Tijdens de opleiding worden instrumenten en methoden aangereikt om problemen, situaties en verschijnselen te benaderen en te verklaren.

Modules

Het is een modulair programma waarin gekozen kan worden om kennis op specifieke onderdelen te verbeteren. Succesvolle afronding van twee modules leidt tot een certificaat. Na voltooiing van het volledige programma ontvangt de deelnemer een diploma in Rail Engineering van de TU Delft.

Deelnemers zijn werkzaam in de railbranche of hebben de ambitie daarin een functie te gaan vervullen en hebben de behoefte aan ontwikkeling van technische kennis op wetenschappelijk niveau. Zij hebben minimaal drie jaar werkervaring.

Deeltijdstudie

De deeltijdstudie start in het najaar 2015 met de module Basiskennis Railtechniek. Schrijf je hier in of ga voor meer informatie naar www.railengineering.education.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Deeltijdopleiding Rail Engineering bij TU Delft van start”

Arco Sierts|06.08.15|23:50

Dat is helder: “Het programma is gericht op het versterken van de wetenschappelijke kennis van railtechnologie met werktuigbouwkundige en civiele aspecten”.

We gaan dus versterking zetten op de punten die altijd al rijkelijk bedeeld zijn. En gaan dus weinig doen aan de punten die al decennia stiefmoederlijk bedeeld zijn, zoals (in volgorde van toenemende zwakte): electrotechniek > electronica > micro-electronica > ICT > procesanalyse > procesinnovatie > klant > markt > integraal.

Vreemd…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.