Nieuwe wissels, Utrecht CS, foto: Gerrit Serné/ProRail

ProRail publiceert concept-beheerplan voor 2015

ProRail heeft het beheerplan voor 2015 in conceptvorm gepubliceerd. Het is voor het eerst dat de spoorbeheerder het jaarplan in concept aanbiedt aan consumentenorganisaties, vakbonden, het ministerie en andere belanghebbende partijen. Na aanvullingen wordt het jaarplan 2015 definitief gemaakt. ProRail vraagt de spoorsector, reizigerorganisaties en vakbonden om hun mening over de plannen en wil met hen hierover in gesprek gaan.

Het jaarplan van ProRail komt voort uit de Lange Termijn Spooragenda. In deze agenda staat de visie en strategie voor de toekomst van het Nederland spoor. ProRail voert daarbij de strategie uit.

Lange Termijn spooragenda

In de Lange Termijn spooragenda staan doelstellingen zoals het verminderen van het aantal storingen en vertraging, betere samenwerking binnen de spoorsector en meer transparantie over de prestaties van het spoor. Voor dat laatste punt ontwikkelt ProRail de komende periode een website voor stakeholders waarin actuele gegevens over de prestaties van het spoor te vinden zijn.

Klik hier om het beheerplan te bekijken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.