Spoorwerkzaamheden, Utrecht Centraal

Negen dagen spoorvernieuwing noordkant Utrecht Centraal

Een gedeelte van het spoor rond Utrecht Centraal wordt van zaterdag 9 augustus tot en met zondag 17 augustus vernieuwd. Deze negendaagse periode pakt ProRail aan de noordkant van het station ruim twee kilometer spoor aan. Bovenleidingen, seinen, ballast, dwarsliggers en sporen worden eerst weggehaald en vervolgens opnieuw opgebouwd. Iedere dag zullen 400 mensen aan het werk zijn om de vernieuwing te realiseren, zo meldt de spoorbeheerder. 

Naar verwachting zijn de meeste vernieuwingen rond Utrecht Centraal eind 2016 een feit. Het moet voor reizigers in de nieuwe situatie gemakkelijker worden om over te stappen, er wordt ruimte gereserveerd voor meer treinen en de doorstroming van het treinverkeer wordt verbeterd. In 2017 zullen nog enkele afrondende werkzaamheden plaatsvinden.

Spoor

Utrecht Centraal blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar. In de periode tot en met 17 augustus geldt voor reizigers wel een aangepaste dienstregeling. De werkzaamheden zijn in overleg met spoorvervoerder NS in de zomervakantie gepland omdat veel minder reizigers dan hinder hebben van de spoorvernieuwing. NS en ProRail hebben verschillende maatregelen genomen om reizigers tijdig te informeren, hen te begeleiden tijdens de aangepaste dienstregeling en de overlast zoveel als mogelijk te beperken.

Op en rond Utrecht Centraal vonden recent al werkzaamheden aan het spoor plaats die het station geschikt moeten maken voor meer treinen. De lay-out van de sporen rond het station werd gestroomlijnd en efficiënter ingericht als onderdeel van het grote project om de ‘spaghetti’ van sporen te ontwarren en nieuwe sporen terug te bouwen. ProRail werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan meer ruimte voor het treinverkeer en minder verstoringen op Utrecht Centraal.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.