Hogere veiligheidsrisico’s door grotere buitendienststellingen

Doordat de buitendienststellingen voor werkzaamheden aan het spoor de afgelopen jaren steeds groter zijn geworden, nemen de veiligheidsrisico’s toe. De grote oppervlakte maakt het moeilijk voor een Leider Lokale Veiligheid (LLV) om het overzicht te bewaren en de veiligheid te garanderen. Dat concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport in het rapport Resultaten Inspectie Baanwerken 2012. Doordat in de afgelopen jaren minder vaak treinen over het spoor rijden tijdens werkzaamheden, is de veiligheid van baanwerkers weliswaar toegenomen. Maar vanwege de groottte van de geclusterde buitendienststellingen, zijn juist extra veiligheidsrisico’s ontstaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hogere veiligheidsrisico’s door grotere buitendienststellingen | SpoorPro.nl

Hogere veiligheidsrisico’s door grotere buitendienststellingen

Doordat de buitendienststellingen voor werkzaamheden aan het spoor de afgelopen jaren steeds groter zijn geworden, nemen de veiligheidsrisico’s toe. De grote oppervlakte maakt het moeilijk voor een Leider Lokale Veiligheid (LLV) om het overzicht te bewaren en de veiligheid te garanderen. Dat concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport in het rapport Resultaten Inspectie Baanwerken 2012. Doordat in de afgelopen jaren minder vaak treinen over het spoor rijden tijdens werkzaamheden, is de veiligheid van baanwerkers weliswaar toegenomen. Maar vanwege de groottte van de geclusterde buitendienststellingen, zijn juist extra veiligheidsrisico’s ontstaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.