werkzaamheden, onderhoud, station

ProRail enthousiast over sociaal initiatief aannemers

Aannemers BAM, VolkerWessels en Vernieuwing Bouw hebben de Social Return Prestatieladder geïntroduceerd. Dit instrument helpt bedrijven inzichtelijk te maken wat zij doen om meer mensen met een arbeidshandicap op te nemen in het werkproces. Spoorbeheerder ProRail heeft ook interesse getoond in dit nieuwe meetinstrument.

Woordvoerder Michiel Haighton van ProRail: “Wij vinden social return een belangrijk ontwerp en volg dit initiatief met veel belangstelling. We helpen met inbreng van onze kennis en ervaring uit de CO2-prestatieladder.”

Pilots

“De nieuw te ontwikkelen ladder zal eerst in een aantal pilots getest gaan worden, om te zien of hij echt werkt. Pas dan nemen we een definitief besluit”, aldus Haighton.

De Social Return Prestatieladder is een meetinstrument dat aannemers stimuleert om aan te tonen bij een aanbesteding dat zij in de uitvoering van een opdracht ook mensen inzetten met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. 

Hoe hoger bedrijven scoren op de ‘ladder’, hoe meer kans zij maken op gunning bij een aanbesteding.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.