Sunweb en European Sleeper willen spoorboekje uitbreiden met trips naar Franse Alpen en stranden

Sunweb gaat haar aanbod treintrips nog verder uitbreiden. In samenwerking met European Sleeper zet de reisorganisatie in op het verder exploiteren van rechtstreekse nachttreinen naar populaire wintersport- en zonbestemmingen. Beide bedrijven hebben de ambitie uitgesproken om vanaf komende winter te starten met treinverbindingen naar de Franse Alpen. Daarnaast willen Sunweb en European Sleeper ook treinreizen naar de Zuid-Franse stranden gaan organiseren.

De komende periode gaan Sunweb en European Sleeper de geplande bestemmingen per trein in Frankrijk verder uitwerken. Sunweb zet al langer in op treinvakanties en zegt over deze samenwerking: “De reis is duurzaam en veilig. En bovendien een belevenis op zichzelf. Omdat je onderweg slaapt, is de langere reistijd geen probleem. Je komt uitgeslapen op je bestemming aan en de vakantie kan meteen van start. Voor de wintersportvakantie betekent dat bijvoorbeeld dat je bijna acht volle dagen kan skiën. We bieden veel opstapstations in Nederland en België aan en je kan uitstappen dichtbij de resorts.”

European Sleeper

European Sleeper is georganiseerd als coöperatie. Eind mei 2021 haalde European Sleeper binnen een kwartier 500.000 euro aan startkapitaal op, door aandelen te verkopen aan ruim 350 kleine investeerders uit diverse landen in Europa en daarbuiten. “Een enthousiaste community, die meedenkt met de ontwikkeling van ons bedrijf”, aldus Sunweb.

Overigens is European Sleeper vooralsnog niet operationeel, ondanks dat het bedrijf al meerdere plannen voor exploitatie heeft gepresenteerd. Onlangs werd de eerste nachttreinverbinding van European Sleeper (van Brussel naar Praag) opnieuw uitgesteld omdat het bedrijf zei meer voorbereidingstijd nodig te hebben.

Investering van 2 miljoen euro nodig

In een persbericht van maandagochtend laat European Sleeper weten nog 2 miljoen euro aan werkkapitaal nodig te hebben. Om die reden starten ze vanaf 28 juni met een sharefunding waarbij mensen vanaf 300 euro kunnen inleggen en daardoor mede-eigenaar van European Sleeper kunnen worden. De aandelen zullen worden aangeboden op investeringsplatform Eyevestor.

Meer weten over internationale treinen? Kom dan naar RailTech Europe 2022. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.