Nachttrein tussen Turkije en Bulgarije wordt hervat

Afbeelding: Ministerie van Transport en Infrastructuur

Aanstaande maandag gaat de zogeheten Istanbul-Sofia Express weer rijden, zo heeft het Turkse ministerie van Transport en Infrastructuur woensdag bekendgemaakt. De slaaptrein werd in maart 2020 geschrapt vanwege de coronacrisis.

De eerste Istanbul-Sofia Express in ruim twee jaar vertrekt op 25 april om 21.40 lokale tijd vanaf het Halkalı-station in Istanboel, om de volgende dag om 09.35 in de ochtend in de Bulgaarse hoofdstad Sofia te arriveren. De eerste terugreis van de nachttrein staat voor later die dag gepland, te weten om 18.30.

De hervatting van de Istanbul-Sofia Express volgt op onderhandelingen tussen het Turkse spoorbedrijf TCDD en diens Bulgaarse tegenhanger BDZ. De slaaptrein bestaat naast zogeheten couchette-wagons ook uit volwaardige slaapwagons.

Volgens het ministerie was de Istanbul-Sofia Express de tot aan de coronacrisis erg in trek bij reizigers. Tussen 2017 en maart 2020 hebben zo’n 65,000 mensen gebruik gemaakt van de nachttrein.

Dit artikel verscheen eerder op RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.