RegioJet European Sleeper nachttrein

Eerste nachttrein European Sleeper opnieuw uitgesteld

RegioJet European Sleeper nachttrein

Het lukt European Sleeper niet om deze zomer al zijn eerste nachttrein van Brussel naar Praag te laten rijden, waarschuwt het bedrijf op dinsdag. European Sleeper zegt meer tijd voor de voorbereidingen nodig te hebben.

Voor European Sleeper, die de slaaptrein naar Praag via Amsterdam en Berlijn wil laten rijden, betekent het de tweede tegenslag. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de treindiensten in april zouden starten. Maar eind vorig jaar gaf het bedrijf aan dat het optimaliseren van de treinsamenstelling meer tijd in beslag zou nemen. De kaartverkoop, die in april zou beginnen, is ook nog niet gestart.

European Sleeper heeft in de achterliggende periode echter niet stil gezeten. Zo presenteert het bedrijf dinsdag een nieuw logo, een opgewaardeerde huisstijl en een nieuwe website.

Dit is vanaf nu het logo van European Sleeper.

Vooruitkijken

Dat European Sleeper vooral vooruit wil blijven kijken, ondanks de nieuwe tegenslag, blijkt uit het gegeven dat het bedrijf nieuwe routes in Zuid-Europa en Scandinavië in voorbereiding heeft, waaronder naar Barcelona en Stockholm.

Wat de vertraging betekent voor de bestaande plannen om de eerste nachttrein door te trekken naar Gent, Brugge en Oostende, is niet bekend. Vorig jaar meldde European Sleeper dat een dergelijke verlenging “niet rendabel kan worden uitgevoerd.” Mogelijk wordt het plan volgend jaar opnieuw tegen het licht gehouden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Eerste nachttrein European Sleeper opnieuw uitgesteld”

Peter|25.05.22|12:35

Je hebt voor zoiets echte ondernemers nodig, geen hobbyisten en naïeve avonturiers.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.