Nachttrein GreenCityTrip

Reisorganisator TUI in zee met GreenCityTrip voor nachttreinen

Nachttrein GreenCityTrip

TUI gaat via GreenCityTrip reizen per nachttrein aanbieden naar Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. Daarmee wil de reisorganisator zijn reisaanbod verduurzamen. De tickets zijn vanaf volgende week te boeken.

De vijfdaagse treinreizen hebben Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal als opstappunt. De volgende ochtend ben je op de plaats van bestemming. Dat reizigers nu per trein naar een stad als Milaan kunnen, betekent volgens TUI overigens niet dat de vliegreizen naar die stad komen te vervallen. Wat algemeen directeur van Arjan Kers betreft moeten de nachttreinen gezien worden als “gelijkwaardige vervanging” of als “waardevolle aanvulling”, zo tekent ANP op. In 2019 schrapte TUI overigens wel zijn vliegreizen naar Parijs ten faveure van de trein.

GreenCityTrip breidde onlangs aanbod uit

GreenCityTrip, een dochteronderneming van reisorganisatie Flywise, kondigde in maart nog een uitbreiding van het aantal bestemmingen aan. Het bedrijf rijdt vanaf 25 mei naar onder meer Florence, Bologna, Kopenhagen en Göteborg. Hiermee stijgt het aantal bestemmingen dat per non-stop nachttrein uit Nederland bereikbaar is naar 15.

GreenCityTrip startte op 15 oktober vorig jaar met treinen naar zes bestemmingen: Praag, Wenen, Innsbruck, Milaan, Venetië en Verona. “Wij hadden gezonde interesse verwacht, maar dit overstemt al onze verwachtingen. Sommige rijtuigen zijn al ver voor de vertrekdatum volgeboekt”, zei Maarten Bastian, mede-eigenaar, destijds. Er zijn plannen om vanaf 2023 het netwerk nog verder uit te breiden door de aanschaf van extra rijtuigen, die ook meer privacy en comfort bieden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.