Treinreis naar Puglia

Sunweb zet in op treinreizigers en minder op vliegvakanties

Bron: Sunweb Group

Sunweb Group, bekend van de vliegvakanties, gaat meer inzetten op treinreizen en minder op vliegen. Het maakt deel uit van het plan om duurzamer te opereren en het reisaanbod verder uit te breiden. Vliegvakanties zullen op den duur steeds verder naar de achtergrond verdwijnen op bestemmingen waar naartoe ook treinverkeer mogelijk is.

Sunweb is de tweede aanbieder van vliegvakanties die nu nadrukkelijk inzet op treinvakanties. Onlangs was TUI het eerste bedrijf dat een samenwerking aanging met Green City Trip. KLM biedt later deze zomer Thalys-tickets aan als alternatief op korteafstandsvluchten.

Potentie

“Doordat wij als grote reisorganisatie nu ook treinreizen en cruises aanbieden, maken we deze manieren van reizen toegankelijker voor veel meer mensen”, meldt Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group. “We zien in deze vorm van reizen veel potentie om onze organisatie te laten groeien, maar nog belangrijker is dat we onze bestaande en nieuwe klanten nog meer kunnen aanbieden. Vakanties worden steeds meer maatwerk en we zijn er trots op onze klanten te kunnen voorzien van nieuwe en unieke vakantieherinneringen.”

Treinvakantie naar Italië

Een van de treintrips die Sunweb via dochterondernemer Eliza Was Here aanbiedt is een 12-daagse vakantie naar het Italiaanse Puglia. De trein vertrekt vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht of Arnhem. Na een tweedaagse treinreis via Milaan en Bazel staat er in de Italiaanse stad Bari een electrische huurauto klaar om te vertrekken naar de geboekte accomodatie. “De treinreis naar Puglia is een eerste stap, later dit jaar verwachten we ook treinreizen aan te bieden naar onze wintersportbestemmingen”, aldus Ten Brink.

De treinreis naar Puglia is een pilot die in juni van start gaat. Het is volgens Sunweb de bedoeling om “reizigers te verleiden” om te kiezen voor een duurzamere manier van reizen. Als de proef een succes is, wil Sunweb het aanbod treinvakanties op korte termijn flink uitbreiden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.