Tweede Kamer
Dossier energie

Tweede Kamer wil energienet ProRail inzetten tegen netcongestie

Foto ter illustratie Husky/Wikimedia Commons

De Tweede Kamer wil dat de regering gaat overleggen met ProRail, vervoerders en regionale netbeheerders over mogelijke oplossingen voor de netcongestie. De Kamer denkt dat het elektriciteitsnet van ProRail kansen biedt om deze te verlichten, zowel voor het spoor zelf als voor andere maatschappelijke doeleinden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

1 reactie op “Tweede Kamer wil energienet ProRail inzetten tegen netcongestie”

Marc Busio|05.06.24|16:15

Het spoorwegnet als oplossing voor problemen op het elektriciteitsnet: dat getuigt wel van erg weinig realiteitszin. De reiziger ervaart dagelijks hoe gebrekkig het spoorwegnet functioneert en moet er niet aan denken dat dat het toekomstbeeld is voor het elektriciteitsnet. Juist op het moment dat ik dit schrijf zijn er weer tienduizenden mensen de dupe van een ‘systeemstoring’ waarvan ProRail de oorzaak nog niet kent. Krijgen we dat in de toekomst ook te horen als we uren zonder stroom zitten?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tweede Kamer wil energienet ProRail inzetten tegen netcongestie | SpoorPro.nl
Tweede Kamer
Dossier energie

Tweede Kamer wil energienet ProRail inzetten tegen netcongestie

Foto ter illustratie Husky/Wikimedia Commons

De Tweede Kamer wil dat de regering gaat overleggen met ProRail, vervoerders en regionale netbeheerders over mogelijke oplossingen voor de netcongestie. De Kamer denkt dat het elektriciteitsnet van ProRail kansen biedt om deze te verlichten, zowel voor het spoor zelf als voor andere maatschappelijke doeleinden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

1 reactie op “Tweede Kamer wil energienet ProRail inzetten tegen netcongestie”

Marc Busio|05.06.24|16:15

Het spoorwegnet als oplossing voor problemen op het elektriciteitsnet: dat getuigt wel van erg weinig realiteitszin. De reiziger ervaart dagelijks hoe gebrekkig het spoorwegnet functioneert en moet er niet aan denken dat dat het toekomstbeeld is voor het elektriciteitsnet. Juist op het moment dat ik dit schrijf zijn er weer tienduizenden mensen de dupe van een ‘systeemstoring’ waarvan ProRail de oorzaak nog niet kent. Krijgen we dat in de toekomst ook te horen als we uren zonder stroom zitten?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.