Den Haag. Foto: iStock / GAPS

Mark Harbers nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen staatssecretaris

Mark Harbers en Vivianne Heijnen zijn de kandidaten voor het nieuwe kabinet-Rutte IV, respectievelijk voor minister en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Harbers is afkomstig van de VVD, terwijl Heijnen een CDA-politica is.

Harbers was eerder staatssecretaris van Justitie maar stapte in 2019 op toen bleek dat in een incidentenoverzicht de misdaadcijfers door asielzoekers waren verzwegen door ambtenaren. De toenmalig staatssecretaris was daarover weliswaar niet ingelicht, maar voelde zich desondanks politiek verantwoordelijk.

Heijnen van de CDA is bekend in het zuiden van ons land, waar ze tussen 2013 en 2018 fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad van Maastricht was. In diezelfde stad was ze vervolgen wethouder van economie en arbeidsmarkt.

Opvolgers

Harbers en Heijnen zijn de opvolgers van respectievelijk Barbara Visser en Steven van Weyenberg. Beiden waren pas sinds kort actief op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Cora van Nieuwenhuizen begon in het kabinet-Rutte III als minister maar maakte de klus niet af. Ze werd afgelopen augustus opgevolgd door Visser. Weyenberg volgde diezelfde maand Stientje van Veldhoven op.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mark Harbers nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen staatssecretaris | SpoorPro.nl
Den Haag. Foto: iStock / GAPS

Mark Harbers nieuwe minister Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen staatssecretaris

Mark Harbers en Vivianne Heijnen zijn de kandidaten voor het nieuwe kabinet-Rutte IV, respectievelijk voor minister en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Harbers is afkomstig van de VVD, terwijl Heijnen een CDA-politica is.

Harbers was eerder staatssecretaris van Justitie maar stapte in 2019 op toen bleek dat in een incidentenoverzicht de misdaadcijfers door asielzoekers waren verzwegen door ambtenaren. De toenmalig staatssecretaris was daarover weliswaar niet ingelicht, maar voelde zich desondanks politiek verantwoordelijk.

Heijnen van de CDA is bekend in het zuiden van ons land, waar ze tussen 2013 en 2018 fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad van Maastricht was. In diezelfde stad was ze vervolgen wethouder van economie en arbeidsmarkt.

Opvolgers

Harbers en Heijnen zijn de opvolgers van respectievelijk Barbara Visser en Steven van Weyenberg. Beiden waren pas sinds kort actief op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Cora van Nieuwenhuizen begon in het kabinet-Rutte III als minister maar maakte de klus niet af. Ze werd afgelopen augustus opgevolgd door Visser. Weyenberg volgde diezelfde maand Stientje van Veldhoven op.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.