Eric Steeghs, financieel directeur, ProRail

Financieel directeur Eric Steeghs vertrekt bij ProRail

Financieel directeur Eric Steeghs vertrekt bij ProRail. Volgens de spoorbeheerder heeft ‘de raad van commissarissen in goed overleg met de heer Steeghs afgesproken dat hij per 6 september aanstaande zal vertrekken’. ProRail geeft geen reden voor het vertrek van de financieel directeur, maar RTL Z meldt dat een mislukt ICT-project hem de das omdeed.

Eric Steeghs was sinds september 2009 financieel directeur bij ProRail. Daarvoor bekleedde hij verschillende financiële functies bij ABN Amro en Fortis Bank. De financieel directeur stond in 2012 voor een totaal bedrag van 235.000 euro in de boeken. Hij kan maximaal één jaarsalaris meekrijgen.

Opvolger

Volgens ProRail zet Steeghs zijn carrière elders voort. Er wordt op korte termijn een interim financieel directeur benoemd, totdat er een definitieve opvolger is gevonden. De raad van commissarissen bedankt Steeghs “voor zijn gewaardeerde betrokkenheid en inzet en wenst hem veel succes toe bij een vervolgstap in zijn loopbaan”.

In juni van dit jaar vertrok ook directeur Vervoer en Dienstregeling Pieter Kraaijeveld bij ProRail. Hij is nu operationeel directeur bij Arriva en lid van raad van bestuur.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Financieel directeur Eric Steeghs vertrekt bij ProRail”

Paul Lamote|22.07.13|16:33

Steeghs heeft zijn waterloo gevonden bij het megalomane Infoplus project dat honderden miljoenen heeft gekost en falikant is mislukt. Het systeem had oorspronkelijk in 2005 klaar moeten zijn, later is die datum steeds weer uitgesteld en inmiddels is duidelijk dat het systeem nooit zal werken. Kassa voor de belastingbetaler.

Peter Smit|25.07.13|20:15

@Paul Lamote: Wat je aangeeft is niet helemaal juist. Het InfoPlus project is sinds eind 2011 operationeel en heeft zeker geen honderden miljoenen gekost. Eric heeft ‘slechts’ de laatste paar jaar van het project mogen mee maken tijdens zijn dienstverband. Om de uitloop nu in zijn schoenen te schuiven gaat wel wat te ver.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.