Lineas-HLR-77-rangeerlocomotief

Lineas versterkt positie North Sea Port met treindienst Gent-Milaan

Spoorvervoerder Lineas lanceert een nieuwe rechtstreekse treindienst tussen Gent en Milaan. Daarmee krijgt North Sea Port er een verbinding met Italië bij. De haven wijst erop dat bedrijven hierdoor voor hun transporten voor een meer duurzame oplossing kunnen kiezen.

Lineas versterkt het aanbod van en naar North Sea Port met de rechtstreekse lijn naar Noord-Italië. De vrachttreinen van Lineas zullen vijfmaal per week heen en weer pendelen tussen Gent en de terminal van Milaan Segrate. Vanuit Milaan Segrate is bovendien doorvoer mogelijk naar andere bestemmingen in Italië.

Verduurzaming haven

Volgens North Sea Port, dat sterk inzet op verduurzaming van de haven, is elke rit is goed voor ongeveer 22 wagons, wat betekent dat op jaarbasis tot 11.000 retourritten met vrachtwagens vermeden kunnen worden.
Topman Daan Schalck van North Sea Port: “Dankzij deze nieuwe spoorverbinding wordt het voor bedrijven nog makkelijker om voluit te kiezen voor het spoor om hun goederenstromen te optimaliseren.”

Op dit moment heeft het spoorvervoer een 10 procent aandeel van alle transporten tussen North Sea Port en het achterland en voor 7 tot 8 miljoen ton lading per jaar. De haven wil dat aandeel verder uitbouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.