Verstoring Kijfhoek: acht wissels buiten gebruik

Het treinverkeer op spooremplacement Kijfhoek ligt nog steeds grotendeels stil vanwege problemen met een aantal wissels. Sinds dinsdag 19 mei werkt ProRail aan het herstel. Aanvankelijk waren er zeven wissels buiten gebruik. Inmiddels is dat aantal opgelopen tot acht. Tot wanneer de werkzaamheden gaan duren is nog niet bekend.

Bij een inspectie van het spoor op Kijfhoek bleken deze week negentien van de circa 160 wissels niet aan de criteria te voldoen. Dinsdag werden er daarom zeven wissels vastgezet en moesten er nog eens twaalf worden onderzocht. Inmiddels is een aantal wissels weer in gebruik genomen, maar andere juist weer afgekeurd. In totaal zijn er daarom nu zes helemaal buiten gebruik en liggen er twee in een vaste stand, laat ProRail weten.

Hard getroffen

De spoorbeheerder zegt met man en macht te werken aan een oplossing voor de problemen met de wissels. Met name het wagenladingvervoer van DB Cargo wordt hard getroffen door de verstoring. Maar ook andere vervoerders ervaren hinder.

“Wij proberen de wissels zo snel mogelijk weer in bedrijf te brengen. Dat kost echter meer tijd dan wij zouden willen. We onderzoeken op dit moment welke onderdelen van de wissels we nodig hebben. Het kan zijn dat sommige onderdelen speciaal gemaakt zijn voor Kijfhoek en dus niet zomaar op voorraad liggen. Zodra wij meer weten, maken wij dit bekend”, aldus ProRail op zijn website.

Lees ook:

Hinder op Kijfhoek, ProRail stelt zeven wissels buiten dienst

U las zojuist één van de premium artikelen gratis.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verstoring Kijfhoek: acht wissels buiten gebruik | SpoorPro.nl

Verstoring Kijfhoek: acht wissels buiten gebruik

Het treinverkeer op spooremplacement Kijfhoek ligt nog steeds grotendeels stil vanwege problemen met een aantal wissels. Sinds dinsdag 19 mei werkt ProRail aan het herstel. Aanvankelijk waren er zeven wissels buiten gebruik. Inmiddels is dat aantal opgelopen tot acht. Tot wanneer de werkzaamheden gaan duren is nog niet bekend.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.