Een goederentrein in Oberhausen, Duitsland

Ook DB Cargo start taskforce coronavirus

In navolging van NS en ProRail heeft ook spoorgoederenvervoerder DB Cargo een taskforce ingericht die zich bezighoudt met het nemen van extra maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Volgens DB Cargo verloopt het treinverkeer dat de vervoerder uitvoert op dit moment normaal.

DB Cargo geeft aan alles in het werk te stellen om de treindienst op gang te houden en te voorkomen dat medewerkers die hiervoor nodig zijn besmet raken en zich ziek moeten melden. Medewerkers van wie de aanwezigheid niet noodzakelijk is voor een veilige uitvoering van de treindienst, zijn gevraagd tot en met 31 maart thuis te blijven en zo veel als mogelijk hun werk vanuit huis te doen.

Taskforce

Verder heeft de spoorgoederenvervoerder een taskforce ingericht die in nauw contact staat met autoriteiten in Nederland en met de crisisstaf die vanuit moederbedrijf Deutsche Bahn AG is ingericht.

Volgens DB Cargo verloopt het treinverkeer van de vervoerder in Europa normaal. “Intermodale shuttles vanuit Rotterdam met bestemmingen in Italië rijden volgens dienstregeling. Ook de terminal-afhandeling van deze treinen in Nederland en Italië vindt volgens de normale planning plaats”, aldus het spoorbedrijf.

Lees meer in ons Dossier over het corinavirus.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.