De Modal Shift Locomotief van Lineas

Lineas verhoogt aantal spoordiensten vanwege files rondom Antwerpen

Lineas heeft het aantal spoordiensten van en naar Antwerpen sinds deze week flink verhoogd. Op dit moment wordt er gewerkt aan de Oosterweelverbinding die de bereikbaarheid van het centrum en de haven van de Vlaamse stad aanzienlijk moet verbeteren. Vanwege de werkzaamheden neemt het fileleed in en rondom de stad toe, waar de spoorgoederenvervoerder handig op inspeelt.

Lineas heeft de capaciteit op de lijnen van Antwerpen naar La Louvière (van 50 naar 100), Genk (van 30 naar 90) en Zeebrugge, (van 200 naar 400) dinsdag verhoogd en legt ook nieuwe verbindingen in naar Terneuzen en Gent. De vervoerder wil de komende maanden de capaciteit nog verder verhogen.

Lineas noemt de spoordiensten die de weg moeten ontlasten tijdens de werkzaamheden ‘Oosterweel-treinen’. De treinen verbinden de Belgische steden met de belangrijkste kaaien op de Linkeroever (1742 en 1700) en Rechteroever (869 en 913) via de main hub van de vervoerder in Antwerpen, van waaruit treinen richting de rest van Europa vertrekken.

Lineas verdubbelt spoordiensten Antwerpen

Oosterweelverbinding

De Oosterweelverbinding is een enorm infrastructureel project waarbij de Antwerpse Ring in vijf deelprojecten rond wordt gemaakt. Dit wordt gedaan door knooppunten Linkeroever, Oosterweel, Groenendaallaan en Schijnpoort met elkaar te verbinden via tunnels en sleuven.

Commercieel directeur Sam Bruynseels van Lineas: “Onze klanten zoeken actief naar oplossingen om hun cargo uit de files te krijgen. Met deze treinen bieden wij hen de optie om hun lading al eerder op het spoor plaatsen. Zo willen we het vrachtverkeer tussen de haven en het Belgische en Europese binnenland optimaliseren en tegelijk de mobiliteit verbeteren.”

Modal Shift Locomotief

Lineas onthulde dinsdag de gloednieuwe Modal Shift Locomotief. Machinist Kris De Smedt was als winnaar van de Lineas Design Awards verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp van de locomotieven. De Modal Shift Lococomotief rijdt van 16 tot en met 22 september op verschillende routes rondom de nieuw aan te leggen Oosterweelverbinding.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.