Betuweroute, goederenlijn

Werkzaamheden derde spoor Duitsland starten 16 april

Door werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor in Duitsland wordt het goederenvervoer vanaf zaterdag 16 april een half jaar omgeleid. Naast de twee bestaande sporen tussen Emmerich en Oberhausen komt een derde spoor te liggen. Daarmee krijgt de Betuweroute een betere verbinding met Duitsland en kunnen er in de toekomst meer goederentreinen van deze route gebruik maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Werkzaamheden derde spoor Duitsland starten 16 april”

Geert Bijker|01.04.16|08:41

Het komt wel goed met ProRail,wat spoorgoederenvervoer betrefd.

Hans Schoenmakers|01.04.16|11:34

De stuurgroep 3e spoor Dld heeft de impact van het werken aan het spoor slechts op economisch gebied beschouwd. De belangen van bewoners langs bijv. de Brabantroute worden niet meegewogen of gecompenseerd. Voor de werkzaamheden in Dld zijn nog maar enkele vergunningen verleend. Ze gaan zeker langer duren dan 2022. Tot die tijd blijft een spoorwegknelpunt in Venlo extra belast zonder compensatie van het Rijk. Venlo ligt niet in de randstad dat zegt genoeg! ERTMS op baanvak Eindh- Venlo noodzaak?!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Werkzaamheden derde spoor Duitsland starten 16 april | SpoorPro.nl
Betuweroute, goederenlijn

Werkzaamheden derde spoor Duitsland starten 16 april

Door werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor in Duitsland wordt het goederenvervoer vanaf zaterdag 16 april een half jaar omgeleid. Naast de twee bestaande sporen tussen Emmerich en Oberhausen komt een derde spoor te liggen. Daarmee krijgt de Betuweroute een betere verbinding met Duitsland en kunnen er in de toekomst meer goederentreinen van deze route gebruik maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Werkzaamheden derde spoor Duitsland starten 16 april”

Geert Bijker|01.04.16|08:41

Het komt wel goed met ProRail,wat spoorgoederenvervoer betrefd.

Hans Schoenmakers|01.04.16|11:34

De stuurgroep 3e spoor Dld heeft de impact van het werken aan het spoor slechts op economisch gebied beschouwd. De belangen van bewoners langs bijv. de Brabantroute worden niet meegewogen of gecompenseerd. Voor de werkzaamheden in Dld zijn nog maar enkele vergunningen verleend. Ze gaan zeker langer duren dan 2022. Tot die tijd blijft een spoorwegknelpunt in Venlo extra belast zonder compensatie van het Rijk. Venlo ligt niet in de randstad dat zegt genoeg! ERTMS op baanvak Eindh- Venlo noodzaak?!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.