Spurt Arriva

ACM: ProRail laat regionale vervoerders te veel betalen voor gebruik spoor

FOTOOPDRACHT:Mlage zwaluwe:30-07-2008: Arriva Personenvervoer Nederland B.V. Testrit spurt trein Deze digitale foto blijft eigendom van FOTOPERSBURO BUSINK. Wij hanteren de voorwaarden van het N.V.F. en N.V.J. Gebruik van deze foto impliceert dat u bekend bent en akkoord gaat met deze voorwaarden bij publicatie. EB/ETIENNE BUSINK

ProRail laat de regionale spoorvervoerders te veel betalen voor het gebruik van het spoor. Daarmee heeft de spoorbeheerder de Spoorwegwet overtreden. Dat blijkt uit een besluit van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in een klacht die was ingediend door Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia over die tarieven. De regionale vervoerders rijden voor hun personenvervoer veelal met lichte treinen, maar zij moeten hetzelfde tarief betalen als NS die met zwaardere treinen rijdt.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.