Wil Versteijnen, Railport Brabant

Wil Versteijnen wint Spoorman van het Jaar award

Wil Versteijnen van Railport Brabant is verkozen tot Spoorman van het Jaar. Versteijnen kreeg donderdag de award uitgereikt door Maike Kooijman van het Scheepvaart en Transport College en Cees van Altena, interim manager van het voorlichtingsbureau Rail Cargo.

Van Altena roemde Versteijen om zijn tomeloze inzet voor multimodale oplossingen en citeerde daarbij uit het juryrapport: “Een ondernemer die een grote affiniteit heeft met het spoorgoederenvervoer en die, ondanks de crisis, het aandurfde om te investeren in de uitbreiding van Railport Brabant. Tevens een ondernemer die de waarde en mogelijkheden ziet van het combineren van maritieme en continentale stromen en dat ook in praktijk brengt”.

Waarde spoor

Versteijnen toonde zich blij verrast met de oeuvreprijs: “Wij zien absoluut de waarde in van het spoor en hopen onze spooractiviteiten de komende jaren nog verder uit te breiden. Deze award is wat dat betreft een geweldige stimulans hierin en vormt tevens een mooie erkenning voor wat er reeds gerealiseerd is.”

In zijn dankwoord gaf Versteijnen aan inmiddels ongeveer 100.000 containers op jaarbasis per spoor te vervoeren. Nog maar 13 procent wordt per truck vervoerd. De rest van het goederenvervoer gaat per binnenvaart en spoor. Daarbij lag, vanwege de scherpe prijsstelling, aanvankelijk meer focus op de binnenvaart.

Snelle afhandeling

“Onze klanten kiezen echter steeds vaker voor het spoor vanwege betere performance en snellere transittijden. Ook de snellere afhandeling via het spoor ten opzichte van de binnenvaart in de Rotterdamse haven draagt daar aan bij. Dat lijkt me een groot compliment voor de spoorsector”, aldus Versteijnen.

De verkiezing van Spoorman of Spoorvrouw van het Jaar is een initiatief van het voorlichtingsbureau Rail Cargo information Netherlands. Vorig jaar won Maike Kooijman de verkiezing.

Lees ook:

Maike Kooijman verkozen tot eerste Spoorvrouw van het jaar

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.