Marc Descheemaecker, NMBS, topman

Marc Descheemaecker weg bij NMBS Logistics

Marc Descheemaecker, oud-topman van NMBS en inmiddels N-VA-verkiezingskandidaat, is niet langer bestuurder van goederenvervoerder NMBS Logistics. Het ontslag volgt op de beslissing van Descheemaecker om op de Europese N-VA-lijst te staan bij de verkiezingen van 25 mei.

Zijn beslissing werd vrijdag tijdens de vergadering van de raad van bestuur bekendgemaakt. Descheemaecker wordt in de raad van bestuur vervangen door voormalig financieel directeur Arnold De Brauwer van de NMBS, zo meldt Deredactie.be.

Fyra-project

Descheemaeker is in Nederland vooral bekend vanwege zijn hevige kritiek op het Fyra-project. De topman trok vanuit de NMBS de stekker uit het hogesnelheidsproject. De dag daarna besloot de Raad van Commissarissen van NS het contract met Fyra-bouwer AnsaldoBreda ook op te zeggen.

In het boek ‘Dwarsligger’ schrijft Descheemaecker over het Fyra-project en de volgens hem ‘stroeve samenwerking’ met NS.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Marc Descheemaecker weg bij NMBS Logistics | SpoorPro.nl
Marc Descheemaecker, NMBS, topman

Marc Descheemaecker weg bij NMBS Logistics

Marc Descheemaecker, oud-topman van NMBS en inmiddels N-VA-verkiezingskandidaat, is niet langer bestuurder van goederenvervoerder NMBS Logistics. Het ontslag volgt op de beslissing van Descheemaecker om op de Europese N-VA-lijst te staan bij de verkiezingen van 25 mei.

Zijn beslissing werd vrijdag tijdens de vergadering van de raad van bestuur bekendgemaakt. Descheemaecker wordt in de raad van bestuur vervangen door voormalig financieel directeur Arnold De Brauwer van de NMBS, zo meldt Deredactie.be.

Fyra-project

Descheemaeker is in Nederland vooral bekend vanwege zijn hevige kritiek op het Fyra-project. De topman trok vanuit de NMBS de stekker uit het hogesnelheidsproject. De dag daarna besloot de Raad van Commissarissen van NS het contract met Fyra-bouwer AnsaldoBreda ook op te zeggen.

In het boek ‘Dwarsligger’ schrijft Descheemaecker over het Fyra-project en de volgens hem ‘stroeve samenwerking’ met NS.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.