Betuweroute

Duits goederenvervoer per spoor nam 5,1% toe in 2011

Het Duitse goederenvervoer per spoor nam toe in 2011 met 5,1%. Dat blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesamt Deutschland, het Duitse CBS. Overigens kwam het totale goederenvervoer uit op de sterkste groei sinds 1994.

Volgens het Duitse bureau werd er in 2011 over het spoor in Duitsland 374 miljoen ton vervoerd. Dat is een groei van 5,1%. Voor het goederenvervoer per spoor was dit het hoogste sinds 1993.

Vrachtvolume

Gekeken naar het totale Duitse goederenvervoer vorig jaar gold dat deze met 6,5% gegroeid tot 4,3 miljard ton. Het vrachtvolume nadert daarmee het niveau van voor de crisis in 2008. Het volume kwam toen uit op 4,5 miljard ton.

Hoewel het goederenvervoer per spoor toeneemt, is in Duitsland het grootste marktaandeel weggelegd voor het vervoer over de weg. 77,5% van het totale Duitse goederenvervoer gebeurt met vrachtwagens.

Goederenvervoer

In 2011 werd er 3,4 miljard ton aan goederen over de weg vervoerd. Dat is een groei van 7,7% ten opzichte van 2010. Voor vrachtvervoer in de lucht gold een groei van 4,8%. Alleen de binnenvaart had het moeilijk met een daling van 4,3%.

Dat de binnenvaart een daling kende, kwam onder meer door de zeer wisselende waterstanden en de blokkade door vastgelopen schepen op de Rijn bij Lorelei. Voor zeetransport was er een groei met 6,8%.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.