dassenburcht

Dassen leggen treinverkeer tussen Workum en Stavoren stil

Dassen graven fikse gangen en holen in spoortaluds, waardoor verzakkingen van het spoor kunnen ontstaan. Jac. Jansen/Creative Commons

Om de veiligheid van treinreizigers te kunnen garanderen heeft ProRail verordonneerd dat er voorlopig geen treinen mogen rijden tussen de Friese plaatsen Workum en Stavoren. Reden daarvoor is dat dassen het spoor letterlijk hebben ondermijnd: ze hebben er een burcht gegraven. Vanaf maandag 16.00 uur rijden er geen treinen meer over het traject. Hoe lang deze stremming nog zal duren is ongewis.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Dassen leggen treinverkeer tussen Workum en Stavoren stil”

Marc Busio|15.03.23|10:16

De bewuste risicolocatie met aangepaste, lage, snelheid passeren zou al volstaan. Dat zou men in ieder ander land doen, i.p.v. er helemaal niet meer overheen rijden. Typisch weer de totale overdrijving waarin we in Nederland in vervallen als het woord ‘veiligheid’ valt. De laatste mode op dat gebied: ‘veilige werkomgeving’. Oplossing: niet meer werken.

Marcel Reijs|15.03.23|14:31

Dat wordt lachen als er straks op meer plaatsen dassen in de spoorbaan gaan graven. Wordt dan overal het treinverkeer stilgelegd? Het is goed dat onze natuur wordt beschermd, maar we moeten natuurlijk wel een beetje normaal blijven doen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dassen leggen treinverkeer tussen Workum en Stavoren stil | SpoorPro.nl
dassenburcht

Dassen leggen treinverkeer tussen Workum en Stavoren stil

Dassen graven fikse gangen en holen in spoortaluds, waardoor verzakkingen van het spoor kunnen ontstaan. Jac. Jansen/Creative Commons

Om de veiligheid van treinreizigers te kunnen garanderen heeft ProRail verordonneerd dat er voorlopig geen treinen mogen rijden tussen de Friese plaatsen Workum en Stavoren. Reden daarvoor is dat dassen het spoor letterlijk hebben ondermijnd: ze hebben er een burcht gegraven. Vanaf maandag 16.00 uur rijden er geen treinen meer over het traject. Hoe lang deze stremming nog zal duren is ongewis.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Dassen leggen treinverkeer tussen Workum en Stavoren stil”

Marc Busio|15.03.23|10:16

De bewuste risicolocatie met aangepaste, lage, snelheid passeren zou al volstaan. Dat zou men in ieder ander land doen, i.p.v. er helemaal niet meer overheen rijden. Typisch weer de totale overdrijving waarin we in Nederland in vervallen als het woord ‘veiligheid’ valt. De laatste mode op dat gebied: ‘veilige werkomgeving’. Oplossing: niet meer werken.

Marcel Reijs|15.03.23|14:31

Dat wordt lachen als er straks op meer plaatsen dassen in de spoorbaan gaan graven. Wordt dan overal het treinverkeer stilgelegd? Het is goed dat onze natuur wordt beschermd, maar we moeten natuurlijk wel een beetje normaal blijven doen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.