art-impressie van het gerenoveerde station Nijmegen

Restauratie 130 jaar oude perronkappen Nijmegen van start

Deze art-impressie geeft een goed beeld hoe het gerenoveerde station Nijmegen er in 2028 uitziet. Links het verbrede perron 1a met nieuwe kap, midden de gerestaureerde perronkap van eilandperron 3-4 en rechts het nieuwe eilandperron 5-6 met nieuwe perronkap. ProRail

Aannemer Dura Vermeer begint in juni aan de restauratie van de 130 jaar oude, monumentale perronkappen van station Nijmegen. Ter voorbereiding op deze grote klus wordt komende maand een deel van de perronkap boven perron 1b en 35 verwijderd, zo meldt ProRail. Nog deze maand start de aannemer al met werkzaamheden op de perrons, zoals het verplaatsen van de verlichting en de omroepinstallatie.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.