Registratie voor RailTech Belgium 2023 in Brussel geopend

RailTech evenement 2019
Beursvloer, kennissessies en presentaties. Wat wil je nog meer. ProMedia

Op dinsdag 6 en woensdag 7 juni komt de internationale spoorwereld bij elkaar in Brussel op RailTech Belgium 2023, het eerste RailTech-evenement bij onze zuiderburen. De registratie voor het evenement is inmiddels geopend. 

RailTech Belgium begint op dinsdag 6 juni met een exclusieve netwerkavond, om bij te praten met spoorprofessionals uit binnen- en buitenland. Op woensdag 7 juni is er tijdens het evenement alle ruimte om kennis te maken met exposanten op de pop-up beursvloer en om weer helemaal up-to-date te geraken over alle ontwikkelingen binnen de spoorsector. Zo zijn er naast de mogelijkheid om kennis te maken met onze exposanten op de beursvloer verschillende gratis toegankelijke kennissessies bij te wonen.

Het evenement is een uitstekende gelegenheid voor zowel de Belgische spoorsector alsmede voor internationale bedrijven en spoorprofessionals om hun netwerk te verbreden en de snel groeiende Belgische sector te leren kennen. RailTech Belgium biedt uitstekende kansen voor het uitwisselen van contacten en informatie tussen de Belgische sector en het buitenland. De eerste sprekers op RailTech Belgium zijn inmiddels bevestigd.

Ochtendconferentie: Spoor in België en Europa

Tijdens RailTech Belgium bieden wij een ochtend- en een middagconferentie aan. De ochtendprogramma staat in het teken van de mogelijkheden en uitdagingen voor het Belgische spoor in 2040. Op het gebied van spoor loopt België op sommige vlakken voorop, zoals seingeving, elektrificatie en de uitrol van ERTMS. De modal split voor het spoor in België ligt daarentegen weer lager dan het Europese gemiddelde. Welke uitdagingen spelen er om ervoor te zorgen dat het spoor zijn volledige potentieel kan waarmaken? Hoe staat het met ETCS aan boord van spoorvoertuigen? Is er voldoende capaciteit voor het onderhoud van spoormaterieel? En hoe is het om de Belgische spoormarkt te betreden? Andersom: wat kunnen andere landen juist weer leren van het Belgische spoor?

Middagconferentie: Omschakeling naar spoor in de Belgische havens

De middagconferentie spitst zich toe op het versnellen van de omschakeling naar het spoor in de Belgische havens. De verschillende Belgische havens vormen de hoekstenen van de economie van het land en spelen een belangrijke rol in Europa. Zijn de huidige investeringen voldoende om de spoorinfrastructuur toekomstklaar te maken en wat is de impact van stijgende energiekosten en materiaaltekorten op deze projecten? En welke rol kan monitoring spelen bij het faciliteren van extra capaciteit?

Stap op de trein naar Brussel en schrijf je nu in

Bezoek onze inspirerende beursvloer en / of koop een combiticket om ook het volledige congresprogramma bij te wonen. Tot en met 31 maart bieden wij een gunstig early bird-tarief voor de conferenties. Registratie voor enkel een bezoek aan de beursvloer is gratis. Aan de vooravond van het evenement is er op 6 juni een exclusieve netwerkavond om in een informele setting in contact te komen met andere aanwezigen.

Doe met ons mee in Brussel! Bezoek de website van RailTech Belgium voor meer informatie, inschrijving en voor alle praktische informatie. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de Belgische spoormarkt? Kijk dan op Railtech.be

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Registratie voor RailTech Belgium 2023 in Brussel geopend | SpoorPro.nl

Registratie voor RailTech Belgium 2023 in Brussel geopend

RailTech evenement 2019
Beursvloer, kennissessies en presentaties. Wat wil je nog meer. ProMedia

Op dinsdag 6 en woensdag 7 juni komt de internationale spoorwereld bij elkaar in Brussel op RailTech Belgium 2023, het eerste RailTech-evenement bij onze zuiderburen. De registratie voor het evenement is inmiddels geopend. 

RailTech Belgium begint op dinsdag 6 juni met een exclusieve netwerkavond, om bij te praten met spoorprofessionals uit binnen- en buitenland. Op woensdag 7 juni is er tijdens het evenement alle ruimte om kennis te maken met exposanten op de pop-up beursvloer en om weer helemaal up-to-date te geraken over alle ontwikkelingen binnen de spoorsector. Zo zijn er naast de mogelijkheid om kennis te maken met onze exposanten op de beursvloer verschillende gratis toegankelijke kennissessies bij te wonen.

Het evenement is een uitstekende gelegenheid voor zowel de Belgische spoorsector alsmede voor internationale bedrijven en spoorprofessionals om hun netwerk te verbreden en de snel groeiende Belgische sector te leren kennen. RailTech Belgium biedt uitstekende kansen voor het uitwisselen van contacten en informatie tussen de Belgische sector en het buitenland. De eerste sprekers op RailTech Belgium zijn inmiddels bevestigd.

Ochtendconferentie: Spoor in België en Europa

Tijdens RailTech Belgium bieden wij een ochtend- en een middagconferentie aan. De ochtendprogramma staat in het teken van de mogelijkheden en uitdagingen voor het Belgische spoor in 2040. Op het gebied van spoor loopt België op sommige vlakken voorop, zoals seingeving, elektrificatie en de uitrol van ERTMS. De modal split voor het spoor in België ligt daarentegen weer lager dan het Europese gemiddelde. Welke uitdagingen spelen er om ervoor te zorgen dat het spoor zijn volledige potentieel kan waarmaken? Hoe staat het met ETCS aan boord van spoorvoertuigen? Is er voldoende capaciteit voor het onderhoud van spoormaterieel? En hoe is het om de Belgische spoormarkt te betreden? Andersom: wat kunnen andere landen juist weer leren van het Belgische spoor?

Middagconferentie: Omschakeling naar spoor in de Belgische havens

De middagconferentie spitst zich toe op het versnellen van de omschakeling naar het spoor in de Belgische havens. De verschillende Belgische havens vormen de hoekstenen van de economie van het land en spelen een belangrijke rol in Europa. Zijn de huidige investeringen voldoende om de spoorinfrastructuur toekomstklaar te maken en wat is de impact van stijgende energiekosten en materiaaltekorten op deze projecten? En welke rol kan monitoring spelen bij het faciliteren van extra capaciteit?

Stap op de trein naar Brussel en schrijf je nu in

Bezoek onze inspirerende beursvloer en / of koop een combiticket om ook het volledige congresprogramma bij te wonen. Tot en met 31 maart bieden wij een gunstig early bird-tarief voor de conferenties. Registratie voor enkel een bezoek aan de beursvloer is gratis. Aan de vooravond van het evenement is er op 6 juni een exclusieve netwerkavond om in een informele setting in contact te komen met andere aanwezigen.

Doe met ons mee in Brussel! Bezoek de website van RailTech Belgium voor meer informatie, inschrijving en voor alle praktische informatie. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de Belgische spoormarkt? Kijk dan op Railtech.be

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.