Arriva Spurt

Zuid-Holland unaniem voor aanschaf Qbuzz-treinen met ERTMS

Arriva Spurt Rob Dammers / Wikimedia Commons

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van woensdagavond 12 oktober is er unaniem gekozen voor de aanschaf van nieuwe treinstellen voor de MerwegeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. Daarbij lijkt de komst van de Qbuzz-treinen met het ERTMS-beveiligingssysteem bijna beklonken. Eerder bereiken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Zuid-Holland al een akkoord over de financiering ervan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

2 reacties op “Zuid-Holland unaniem voor aanschaf Qbuzz-treinen met ERTMS”

Maurits de Hek|17.10.22|08:28

Wordt Dordrecht-Geldermalsen ook helemaal van ERTMS voorzien? Ik dacht dat ERTMS in de Qbuzz-treinen nodig was omdat het baanvak Kijfhoek-Dordrecht-Roosendaal werd omgebouwd naar ERTMS, inclusief het hele emplacement van Dordrecht. Is de ombouw van Dordrecht-Geldermalsen deel van de overeenkomst tussen de provincie, het ministerie en Qbuzz?

Eddy le Couvreur|17.10.22|15:34

Het traject Dordrecht-Geldermalsen wordt nu niet van ERTMS voorzien. Dat gebeurt pas in het kader van de landelijke uitrol ERTMS na 2030 en is dus ook geen onderdeel van de afspraken tussen provincie, ministerie en Qbuzz. Nu gaat het om Kijfhoek-Grens, inclusief emplacement Dordrecht. Vandaar dat de treinen van Qbuzz vanaf 2027 van ERTMS moeten zijn voorzien.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zuid-Holland unaniem voor aanschaf Qbuzz-treinen met ERTMS | SpoorPro.nl
Arriva Spurt

Zuid-Holland unaniem voor aanschaf Qbuzz-treinen met ERTMS

Arriva Spurt Rob Dammers / Wikimedia Commons

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van woensdagavond 12 oktober is er unaniem gekozen voor de aanschaf van nieuwe treinstellen voor de MerwegeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. Daarbij lijkt de komst van de Qbuzz-treinen met het ERTMS-beveiligingssysteem bijna beklonken. Eerder bereiken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Zuid-Holland al een akkoord over de financiering ervan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

2 reacties op “Zuid-Holland unaniem voor aanschaf Qbuzz-treinen met ERTMS”

Maurits de Hek|17.10.22|08:28

Wordt Dordrecht-Geldermalsen ook helemaal van ERTMS voorzien? Ik dacht dat ERTMS in de Qbuzz-treinen nodig was omdat het baanvak Kijfhoek-Dordrecht-Roosendaal werd omgebouwd naar ERTMS, inclusief het hele emplacement van Dordrecht. Is de ombouw van Dordrecht-Geldermalsen deel van de overeenkomst tussen de provincie, het ministerie en Qbuzz?

Eddy le Couvreur|17.10.22|15:34

Het traject Dordrecht-Geldermalsen wordt nu niet van ERTMS voorzien. Dat gebeurt pas in het kader van de landelijke uitrol ERTMS na 2030 en is dus ook geen onderdeel van de afspraken tussen provincie, ministerie en Qbuzz. Nu gaat het om Kijfhoek-Grens, inclusief emplacement Dordrecht. Vandaar dat de treinen van Qbuzz vanaf 2027 van ERTMS moeten zijn voorzien.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.